Μια γιορτή του Νούριαν
1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (6 votes, average: 4.50 από 5)
Loading...
Κατηγορία:
Αρχείο Παραστάσεων

 

 

Η παράσταση «Μια Γιορτή στου Νουριάν» του Volker Ludwig είναι μια δουλειά που έχει δοκιμαστεί ήδη επί τρεις συναπτές θεατρικές σεζόν και έτυχε της απόλυτης αποδοχής μικρών και μεγάλων.

Πρόκειται για μια παράσταση που προωθεί στα παιδιά την αντίληψη κοινωνικής ευθύνης, τη θετική σκέψη και στάση για το μέλλον και προβάλλει το θέμα των προκαταλήψεων και της πολιτισμικής συμφιλίωσης.

Πώς θα βάλει το Περσάκι την μικρή Πακιστανή να πλύνει το αμάξι του Παπαδάκη
Πως ο Γιάννης και η Δώρα θα μάθουν στην Αισέ να ονειρεύεται στα Ελληνικά
Και πως θα τους μάθει ο Πιρούζ να παίζουνε το Ελληνικό Μπίζζ στα Πέρσικα
Μπορούν δυο μπαμπάδες  και τέσσερα πιτσιρίκια να περάσουν καλά όλοι μαζί στο  κάμπινγκ
Πώς θα τα βάλουν ο Έλληνας κι ο Πέρσης με το διευθυντή
Μαζί!
Και πώς θα συνεννοηθούν με τόσες διαφορετικές γλώσσες
Θα σου πουν τα παιδιά!
Ελάτε στη μεικτή και πολύχρωμη παρέα μας.

Το “Μια γιορτή στου Νουριάν” είναι μια ανατρεπτική κωμωδία για τις προκαταλήψεις και την πολιτισμική συμφιλίωση που απευθύνεται σε ανθρώπους από έξι ετών – και όλων των ηλικιών! Το έργο αυτό γράφτηκε και παίχτηκε στις αρχές της δεκαετίας του Ά70 από το Θέατρο Grips του Βερολίνου, δημιουργοί του πρωτοποριακού παιδικού έργου “ο Μορμόλης” που γνώρισε μεγάλη επιτυχία από την Ξένια Καλογεροπούλου. Στη Γερμανική εκδοχή που είχε τίτλο «Μια Γιορτή στου Παπαδάκη», η οικογένεια των μεταναστών του έργου ήταν Έλληνες!

Το έργο προσπαθεί να αναδείξει τις αρετές της ανεκτικότητας, της αλληλοκατανόησης και αυθόρμητης ταύτισης που έχουν τα παιδιά μεταξύ τους πέραν των εγκλωβισμών που επιβάλλονται από την περιχαράκωση σε εθνικότητες και κοινωνικές τάξεις. Η παράσταση αποτελεί πλέον μια ουσιαστική και διαφωτιστική φωνή που απευθύνεται σε παιδικό κοινό αξιοποιώντας τον κόσμο των παιδιών, που σΆ αυτό το έργο, με όρους επίκαιρους και ρεαλιστικούς, μας «φοράνε για άλλη μια φορά τα γυαλιά».

Συντελεστές:

Μετάφραση – διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι.
Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης, Βασίλης Κουκαλάνι.
Τραγούδι τέλους: Active Member.
Σκηνικά – κοστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος.
Μουσική: Κώστας Νικολόπουλος.
Στιχάκια: Ντίνα Καφτεράνη.
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου.
Επιμέλεια κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου.
Video Art: Γιώργος Ταμπακάκης,Φαίδρα Τσολίνα.
Διανομή: Κύριος Νουριάν: Βασίλης Κουκαλάνι, Πιρούζ: Πέτρος Σπυρόπουλος, Κύριος Παπαδάκης: Γιώργος Δάμπασης, Γιάννης: Μιχάλης Τιτόπουλος, Δώρα: Ηρώ Μπέζου, Αϊσέ: Πολυξένη Ακλίδη.